NIEUWJAARSLUNCH

09 januari 2020
Met groot genoegen nodigen de Commerciële Club Emmen en de Ondernemerskring Emmen u uit voor de traditionele gezamenlijke Nieuwjaarslunch. In het kader van de aanstaande fusie van OKE met VPB Emmen, heten wij graag ook de leden van Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen van harte welkom bij deze bijeenkomst!
 

Deze bijeenkomst, exclusief voor leden, vindt plaats in het Rimbula Restaurant van WILDLANDS op donderdag 9 januari. U bent van harte welkom om samen met ons te toosten op het nieuwe jaar!

Programma
11.30 - 12.00 uur   Ontvangst in het oerwoud van Jungola met een glas bubbels
12.00 - 12.10 uur   Welkomstwoord in het Rimbula Restaurant door Herman Gijlers, voorzitter Ondernemerskring Emmen
12.10 - 12.20 uur   Inleiding door Burgemeester Eric van Oosterhout over actuele ontwikkelingen in de Gemeente Emmen
12.20 - 12.30 uur   Algemeen directeur Wildlands, Erik van Engelen stelt zich aan u voor
12.30 - 12.35 uur   Afsluiting door Sonja van Breen, voorzitter Commerciële Club Emmen
12.35 - 14.00 uur   Lunch

RSVP
Wildlands gaat een heerlijke gevarieerde lunch bereiden. Vandaar dat wij graag willen weten op hoeveel personen we kunnen rekenen. Meld u daarom aan vóór 6 januari. Wij hopen op uw komst!


  

WINTERBORREL

13 december 2019De gezellige Winterborrel om samen alvast de feestdagen in te luiden, vindt vrijdag 13 december plaats bij de ijsbaan in het centrum van Emmen.
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
Locatie: IJsbaan Emmen 

WORKSHOP

05 november 2019

Introductieworkshop ‘Creëer je eigen videocontent’

Video is een ontzettend krachtig communicatiemiddel. Het is tegenwoordig goed mogelijk en zelfs bijna onmisbaar om zelf aan de slag te gaan met het maken van filmpjes, bijvoorbeeld voor het plaatsen op je social media kanalen, op de website of voor intern gebruik. Tijdens deze interactieve workshop krijg je praktische tips en je doet ervaring op met de verschillende rollen in het proces; het bedenken van een script, het camerawerk en de regie. Ook wordt er even ingezoomd op de montage van de filmpjes.

Programma
Voor de pauze behandelen we een stuk theorie. Hoe laat je video aansluiten op je boodschap? Hoe haal je de beste kwaliteit uit je device? Hoe bouw je een scene op en hoe werkt het met licht, geluid, compositie en beweging? Na de pauze ga je in een groepje aan de slag met zelf kwalitatieve videobeelden opnemen met je mobiel. We bekijken enkele beelden en we geven tips en tricks over montage.

Goed om te weten: Om mee te doen aan de workshop heb je een opgeladen mobiel met voldoende geheugen nodig. 

Tijd: 14.30 - 18.00 uur
Locatie: Growing Emmen

BEDRIJFSBEZOEK

17 oktober 2019Er staat weer een bedrijfsbezoek op het programma. Ditmaal zijn we te gast bij IDuMM Design om een kijkje te komen nemen in de showroom. We worden donderdag 17 oktober om 09.00 uur ontvangen met een kop koffie en iets lekkers, om vervolgens een rondleiding te krijgen en een presentatie over het bedrijf. Omstreeks 10.30 uur is het bedrijfsbezoek ten einde. 

Bij IDuMM Design draait alles om interieur en design. Het interieur heeft altijd invloed op de sfeer en het gevoel dat mensen in de ruimte hebben. De man achter IDuMM is Marcel Vroling, na jaren voorbereiding en ontwerpen heeft hij IDuMM in 2012 geregistreerd als Dutch Design merk. De gepassioneerde eigenaar wil met IDuMM een aanvulling zijn op de wereld van hedendaagse inrichting.

Tijd: 09.00 - 10.30 uur
Locatie: IDuMM Design, Ermerweg 88C1, Emmen

Derde Kamer bijeenkomst

26 september 2019

Donderdag 26 september 2019 vanaf 15.30 uur
Locatie: Grote Kerk centrum Emmen 

De vier ondernemersclubs uit de regio Zuidoost-Drenthe (CCE, OC, OKE en IKS) organiseren dit jaar de week na prinsjesdag een bijeenkomst voor ondernemers in de regio Zuidoost-Drenthe met de titel De Derde Kamer. 

Voor meer informatie www.derdekamerbijeenkomst.nl


 

Algemene Ledenvergadering

03 september 2019

Dinsdag 3 september vindt de jaarlijkse ALV weer plaats in Hotel ten Cate. Het bestuur nodigt alle leden van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 19.30 uur bent u welkom!

Wij starten om 20.00 uur met de vergadering en sluiten af met een gezellige borrel. Tijdens de ALV worden een aantal beslissingen genomen die voor de club van belang zijn en presenteren wij het nieuwe activiteitenprogramma.
Wij hebben als bestuur uiteraard de ambitie om onze keuzes voor de komende tijd samen met u als CCE-lid te maken.

We hopen dan ook dat wij u op 3 september a.s. mogen begroeten.

Seizoensafsluiting

27 juni 2019


Dit jaar sluiten we graag gezamenlijk het (club)seizoen af op 27 juni bij Tennisclub LTC Emmen.
Het tennispark ligt heerlijk verscholen en prachtig aan rand van de Emmerdennen. Centraal op het park ligt het rietgedekte clubhuis met een terras dat verhoogd en beschut ligt, waardoor er hier al heel snel heerlijk van de zon genoten kan worden! We nemen plaats op het mooie terras voor een gezellig drankje en heerlijke barbecue.

De sportievelingen mogen gedurende de hele middag een balletje slaan op de beschikbare tennisbanen, al dan niet in de vorm van een kleine competitie. Daarnaast wordt er een clinic verzorgd rondom het niveau van de deelnemers, zodat ook onervaren tennisspelers de baan op kunnen. De clinic is een uitgelezen kans om kennis te maken met tennis, ofwel om een rentree te maken op de baan. Hiervoor dient u zich nog wel separaat aan deze uitnodiging even aan te melden via: info@commercieleclubemmen.nl.

Programma donderdag 27 juni

15.00 uur   Ontvangst LTC Emmen
15.30 - 16.30 uur   Tennis Clinic 
17.00 uur   BBQ
19.30 uur   Einde bijeenkomst

Tennisrackets en -ballen zijn beschikbaar. Graag zelf zorgen voor sportschoenen met een licht profiel.

 

 

Aspergeparty

22 mei 2019

Aanmelden kan nog (alleen) via een e-mail naar: info@commercieleclubemmen.nl. 

Ochtendwandeling

18 april 2019


Tijd: 08.00 -10.00 uur
Locatie: Bargerveen

Wij willen u van harte uitnodigen voor een frisse start van de dag op donderdag 18 april aanstaande!
Onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer maken we op verzoek, wederom een heerlijke ochtendwandeling door het schitterende natuurpark Bargerveen.

We beginnen de ochtend met koffie en een lekkere koek. Vervolgens gaan we aan de wandel, onder andere door het normaliter afgesloten middengebied. Tijdens de wandeling komen we langs de enige plek in Nederland waar het hoogveen weer leeft!

Programma
08.00 uur        Ontvangst met koffie en veenbeskoek  
08.15 uur        Wandeling van ongeveer 1,5 uur onder begeleiding van gids
circa 10.00 uur   Bij terugkomst staat er een ontbijt klaar

Daarna kan iedereen ‘fris en fruitig’ weer naar kantoor en vol energie aan het werk.

Cultureel Bezoek in het teken van Van Gogh

13 maart 2019

In het kader van een breed georiënteerd aanbod en afwisselende activiteiten, gaan we woensdag 13 maart weer een cultureel uitstapje maken! 
Deze dag staat in het teken van Vincent van Gogh, die in het najaar van 1883 vanuit Den Haag naar Drenthe vertrok, waar hij drie maanden zou verblijven. De relatief korte periode die hij hier verbleef heeft een onuitwisbare indruk op hem gemaakt.

In het Kröller-Müller Museum (in Otterlo) vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zijn er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan te bewonderen.

LOVING VINCENT is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld, die in 2017 verscheen. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. LOVING VINCENT won meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. 
De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. Op de heenweg in de bus bekijken we deze film, om daarna in het museum de schilderijen van Vincent nóg meer te kunnen waarderen. 

Programma:
08.45 uur   Verzamelen op de parkeerplaats bij Fletcher Hotel Emmen 
09.00 uur   Vertrek bus 
11.00 uur   Aankomst Kröller Müller Museum
13.00 uur   Gezamenlijke lunch
15.30 uur   Koffie met iets lekkers
16.00 uur   Vertrek bus
18.00 uur   Terug in Emmen

Het museum kan op eigen gelegenheid, met audioguides, bezichtigd worden.

Gastspreker: Maarten van der Weijden

13 februari 2019

Maarten van der Weijden is een voormalig Nederlands open water en marathon zwemmer en won in 2008 een gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing (10 km open water zwemmen). In 2001 kreeg Maarten de diagnose leukemie en zijn overlevingskansen waren gering. Na een behandeling in het ziekenhuis van een half jaar, waarbij Maarten vier chemotherapieën, operaties en een stamceltransplantatie onderging, had Maarten het geluk om te herstellen en begon in het kader van zijn revalidatie weer te zwemmen.

In zijn presentatie stelt Maarten de vraag of succes maakbaar is en of je hier controle op kan uitoefenen. Hij zet aan tot nadenken over het leven en de sterke en minder sterke punten en hoe persoonlijke en professionele doelen behaald kunnen worden. Maarten geeft daarnaast presentaties over het bereiken van consistent en duurzaam succes. Hoe zorg je ervoor dat je succesvol wordt? Wat zijn de 'geheimen'? Maarten brengt zijn lezing op een inspirerende, vermakelijke en persoonlijke manier.

Programma woensdag 13 februari
15.00 - 15.30 uur  Registratie en ontvangst met koffie/thee
15.30 - 16.30 uur  Presentatie door Maarten van der Weijden
16.30 - 17.30 uur  Netwerkborrel 

Tijdens zijn comeback in 2003 had Maarten zich als doel gesteld om op een dag wereldkampioen te worden. In 2008 vervulde hij deze droom en won de 25km op de wereldkampioenschappen in Sevilla. Hier won hij eveneens een bronzen medaille op de 5km en werd hij vierde op de 10km, wat hem een startbewijs opleverde voor de Olympische Spelen van Beijing. Op 21 augustus 2008 won Maarten het goud op de 10km open water zwemmen in Beijing. Na het winnen van het goud, realiseerde Maarten zich dat hij het hoogst haalbare doel had behaald in het open water zwemmen en besloot te stoppen. In de afscheidsspeech die hij gaf, nadat hij tot Sportman van het Jaar 2008 was gekozen, zei hij: ‘Nu ik heb kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is na kanker, is de cirkel rond’. 

Op 18 augustus jl. begon Maarten aan de Elfstedenzwemtocht, een tocht van ca. 200 km. In de steden die hij onderweg passeerde, nam hij cheques in ontvangst met bijdragen in de strijd tegen kanker. Na 163 kilometer te hebben gezwommen, moest hij de tocht opgeven wegens ziekte. Hij zwom ca. 55 uur en kwam tot acht km voor Dokkum, net voorbij het dorp Birdaard. Hij haalde hiermee ruim 3,5 miljoen euro op voor onderzoek naar kanker. Na een week was dit opgelopen naar ruim 4,3 miljoen euro.

Locatie: Atlas Theater

We willen deze bijeenkomst inzetten om ook (nog) niet-leden kennis te laten maken met de CCE. Dus kent u iemand met een potentiële interesse in een CCE lidmaatschap, dan kan hij/zij zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar info@commercieleclubemmen.nl

Nieuwjaarslunch

10 januari 2019

Met groot genoegen nodigen de Commerciële Club Emmen en de Ondernemerskring Emmen u uit voor de traditionele gezamenlijke Nieuwjaarslunch.

Deze besloten bijeenkomst excusief voor leden CCE en OKE, vindt plaats bij brasserie – wijnbar – restaurant De Drommedaar. Het voormalige dierentuinrestaurant en kantorencomplex heropent deze week na een uitvoerige verbouwing. Donderdag 10 januari bent u van harte welkom om samen met ons te toosten op het nieuwe jaar en het nieuwe restaurant De Drommedaar te bewonderen en te genieten van de kookkunsten van Chef Kok Jeroen Vink (voormalig chef bij de Mooie Mijt, Sleen)

Programma
11.30 - 12.00 uur   Ontvangst
12.00 - 12.10 uur   Welkomstwoord door Herman Gijlers, voorzitter Ondernemerskring Emmen
12.10 - 12.20 uur   Inleiding door Burgemeester Eric van Oosterhout, inzake actuele ontwikkelingen in de Gemeente Emmen
12.20 - 12.25 uur   Afsluiting van de bijeenkomst door Sonja van Breen, voorzitter Commerciële Club Emmen
12.25 - 14.00 uur   Lunch

RSVP
De Drommedaar gaat een heerlijke lunch bereiden. Vandaar dat wij graag willen weten op hoeveel personen we kunnen rekenen.
Meld u daarom aan vóór 4 januari. Wij hopen op uw komst!


 

Winterborrel

14 december 2018

Vrijdag 14 december luiden we graag samen de feestdagen in tijdens een gezellige CCE Vrijdagmiddag Winterborrel. We ontvangen u graag om 16.00 uur bij de ijsbaan 'Emmen on Ice' op het Raadhuisplein in het centrum van Emmen. 

Na een welkomstwoord door de voorzitter, gaan we met elkaar proosten en gezamenlijk (alvast) het jaar afsluiten. De Winterborrel biedt volop de gelegenheid om gezellig bij te praten en elkaar fijne feestdagen te wensen. Dit alles gaat natuurlijk onder het genot van een lekker hapje en drankje, in de sfeervolle setting van de ijsbaan.


 

 

SPORT PERFORMANCE: samen grenzen verleggen

20 november 2018

Deze middag biedt een uniek kijkje achter de schermen bij Emmens eigen eredivisieclub!
Speciaal voor de leden van de Commerciële Club Emmen zet FC Emmen deuren open die voor anderen gesloten blijven. 

Dinsdag 20 november worden we gastvrij ontvangen door FC Emmen directeur Wim Beekman. Daarna krijgen we een rondleiding door stadion De Oude Meerdijk, dat recentelijk i.v.m. promotie naar de eredivisie een aantal aanpassingen heeft moeten ondergaan. Wat voor impact heeft dat op de bedrijfsvoering en organisatie? Ook komen we meer te weten over hoe het er voor -  en na een wedstrijd achter de coulissen aan toe gaat, en wat daar bedrijfsmatig allemaal bij komt kijken. 

Vervolgens geeft Performancemanager Peter Eppinga van MCZ* een presentatie over hoe de FC Emmen spelers getraind en gemonitord worden om tot optimale prestaties te komen. Deze uitermate innovatieve wijze van optimale inzet en belasting van spelers is natuurlijk ook toepasbaar op de inzet en prestaties van medewerkers binnen het bedrijfsleven.

Tot slot is hoofdtrainer Dick Lukkien bereid om al onze vragen te beantwoorden. Dus is er iets dat je altijd al hebt willen vragen over voetbal, training of specifiek de spelers van FC Emmen? 
Dan is dit een unieke kans, die je niet mag missen!

Programma dinsdag 20 november 

14.30 uur        Ontvangst in het Jupiler Business Café
15.00 uur        Rondleiding in stadion De Oude Meerdijk
15.30 uur        Presentatie door Peter Eppinga (performancemanager FC Emmen)
16.10 uur        Pauze, in de pauze worden aanwezigen uitgenodigd om vragen te formuleren
16.30 uur        Hoofdtrainer Dick Lukkien aan het woord
17.00 uur        Netwerkborrel
18.00 uur        Einde bijeenkomst

*MCZ is gespecialiseerd in de paramedische en fysieke begeleiding van sporters, in breedtesport en in topsport. Zij helpen zowel de individuele sporter als teams om de beste prestaties te kunnen leveren. Gespecialiseerde fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen, fysieke trainers en bewegingswetenschappers werken dagelijks aan de fitheid van honderden sporters. Innovatie en data zijn daarbij cruciaal. Zo kunnen kracht- en conditieschema’s optimaal op de sporter worden afgestemd. 
Met de testen en de adviezen houden coaches de spelersgroep fit en kunnen zij als team betere prestaties behalen. FC Emmen Performancemanager Peter Eppinga geeft een toelichting en legt een verband tussen de prestaties van (voetbal)teams en teams in andere organisaties. 

Wedstrijdbezoek FC Emmen - NAC Breda

10 november 2018

Een extra ingelaste activiteit: een bezoek aan de eredivisiewedstrijd FC Emmen - NAC Breda.
Een unieke stadion-beleving, want we nemen plaats in het vak direct naast de supportersvereniging 'Brigata Fanatico' aan de zuidkant van stadion De Oude Meerdijk. Dat wordt dus zingen, klappen, aanmoedigen en een feestje bouwen!

Zaterdag 10 november verzamelen we om 17.30 uur op het Stadionplein, waar tegenwoordig al voor de wedstrijd veel sfeer gemaakt wordt met live muziek en eten en drinken.

Nadat we voorzien zijn van de tickets en een orginele FC Emmen sjaal, zijn we er klaar voor om via de poortjes stadion De Oude Meerdijk te betreden. We zitten in het vak naast de 'harde kern' supporters van FC Emmen; De Brigata Fanatico. Dit zorgt natuurlijk voor een unieke sfeer en beleving! 

In de rust wordt gezorgd voor entertainment onder andere op het voetbalveld, door een partijtje ‘latje trappen’. Deelnemers aan dit spel worden geselecteerd door middel van de stoelnummers. Misschien zit er wel een getalenteerd CCE-lid bij? In de rust wat eten of drinken halen (voor eigen rekening), behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Na de wedstrijd zijn we uitgenodigd in het Jupiler Business Café om samen met andere ondernemers en sponsors van FC Emmen een borrel te drinken en hopelijk een overwinningsfeestje te vieren. Iedereen krijgt hiervoor 2 concumptiemunten vanuit de CCE en meer zijn uiteraard naar wens verkrijgbaar (bij de muntenautomaat). 

De vijfkoppige Rock'n Roll band 5th Wheel zorgt in het Jupiler Business Café voor een feestelijke afsluiting van de avond. 

Deze activiteit biedt de mogelijkheid een partner/collega/vriend/vriendin/zoon/dochter mee te brengen, tegen een eigen bijdrage van €25,- (inclusief: entreekaart, FC Emmen sjaal, 2 consumpties in het Jupiler Business Café). Voor leden is de activiteit kosteloos. Iemand aanmelden hiervoor kan door een e-mail te sturen - separaat aan de eigen aanmelding via deze website - aan Leonie Pluyter, via info@commercieleclubemmen.nl.

AAN-/AFMELDEN tot maandag 5 november

Bedrijfsbezoek EMMTEC services

18 oktober 2018Donderdag 18 oktober brengen we een bedrijfsbezoek aan EMMTEC services in Emmen. 

Afhankelijk van de grootte van de groep bezoeken we één of twee onderdelen van EMMTEC services. 
In ieder geval staat een bezoek aan de afdeling Utilities op het programma, in combinatie met de Afvalwaterzuivering. De afdeling Utilities levert energie, water, perslucht, stikstofgas en gekoeld water aan bedrijven, ook zuiveren zij afvalwater. 
De tweede optie betreft het laboratorium. Het laboratorium voert uitgebreide analyses, metingen en tests uit. Op het gebied van (bio)polymeren, maar ook om gezondheid, omgeving, water en asbest te controleren. 

Programma 
10.50 uur Aanmelden bij de Hoofdentree (Eerste Bokslootweg 17)
11.00 uur Ontvangst met koffie 
11.15 uur Welkomstwoord & presentatie door EMMTEC
11.30 uur Rondleiding 
12.30 uur Lunch broodje 
13.00 uur Einde programma

Derde Kamer Bijeenkomst

27 september 2018Welk effect heeft de miljoenennota en rijksbegroting op de economische ontwikkeling en de energietransitie in onze regio?


Programma 27 september 2018
15.30 Inloop-Ontvangst met koffie of thee
16.00 Welkomstwoord van de voorzitter IndustrieKring Schoonebeek
16.05 Presentatie RaboResearch Menno Middeldorp
16.45 Presentatie Adjiedj Bakas border-box
17.45 Netwerkborrel
18.00 Rabobank dinerbuffet

Locatie: NHL Stenden Hogeschool, van Schaikweg 94 in Emmen.

Menno Middeldorp is Hoofd RaboResearch Nederland en Hoofdeconoom Nederland. Hij is leider van het team dat alle aspecten van de Nederlandse economie analyseert, met specialisten in macro-economie, de huizenmarkt, sectoren, regio’s en duurzaamheid. RaboResearch is het kenniscentrum van Rabobank en analyseren en voorspellen nationale en internationale (macro)economische, politieke en financiële ontwikkelingen. Daarbij kijken ze niet alleen naar de dag van morgen, maar ook naar economische ontwikkelingen op de (middel-)lange termijn.

Visionair spreker & trendwatcher Adjiedj Bakas biedt inspiratie, verdieping en infotainment. Bakas geeft al jaren zijn visie op zaken die gaan veranderen, op basis van de trends die hij signaleert. Adjiedj Bakas (54) werd in NRC heel treffend omschreven als ‘Trendwatcher des Vaderlands’.
Tijdens de Derde Kamer bijeenkomst geeft hij aan hoe hij de nabije toekomst ziet, hoe de economie verandert, de samenleving en het wereldbeeld.

Aanmelden kan HIER

Algemene Ledenvergadering

11 september 2018

Dinsdag 11 september aanstaande vindt de ALV plaats in Hotel ten Cate. Het bestuur nodigt alle leden uit om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom! Wij starten om 20.00 uur met de vergadering. Tijdens de ALV worden een aantal beslissingen genomen die voor de club van belang zijn en presenteren wij het nieuwe jaarprogramma. Wij hebben als bestuur uiteraard de ambitie om onze keuzes voor de komende tijd samen met u als CCE-lid te maken.

We hopen dan ook dat wij u op 11 september a.s. mogen begroeten.
 

CCE JUBILEUMGALA

28 juni 2018

De Commerciële Club Emmen bestaat 30 jaar! 
We willen dit graag samen met u vieren tijdens de feestelijke afsluiting van ons clubseizoen op donderdag 28 juni a.s. 

PROGRAMMA Jubileumgala
18.30 uur Feestelijke ontvangst
19.00 uur Welkomstwoord
19.15 uur Start galadiner
21.00 uur Start party met live muziek
24.00 uur Einde

Locatie: Lïmbo Club Emmen, Dalipassage 12 (gelegen aan het Raadhuisplein)

Dresscode: GALA! 

Voor deze speciale gelegenheid is ook uw partner van harte welkom. 

RSVP Laat u ons voor 20 juni weten of u er ook bij bent? 
Aanmelden kan via: www.commercieleclubemmen.nl/jubileum 

Aspergeparty

16 mei 2018

Smaakvol netwerken
Traditiegetrouw vieren we het begin van het voorjaar met onze jaarlijkse Aspergeparty. Een gezellig en smaakvol netwerkevenement waar u samen met collega ondernemers kunt genieten van heerlijke aspergegerechten. 

Programma woensdag 16 mei
17.00 uur Ontvangst
17.30 uur Start diner
21.00 uur After party/netwerkgelegenheid

CCE Leden ontvangen een uitnodiging via e-mail en kunnen zich via die wijze aanmelden voor de aspergeparty. De aspergeparty wordt u aangeboden door een comité van sponsors. De uitnodiging is persoonsgebonden. Het uitnodigen van partners of introducees is bij deze bijeenkomst daarom niet toegestaan. 

N.B. De dresscode ‘wit/goud’ wordt ook de komende editie gehanteerd. 

Wilt u ook een bijdrage leveren en/of partner worden? Neem contact op met één van bovenstaande sponsors.

 

Ochtendwandeling

26 april 2018

Wij willen u van harte uitnodigen voor een frisse start van de dag op donderdag 26 april aanstaande.
Onder begeleiding van gidsen maken we een heerlijke ochtendwandeling door het schitterende natuurgebied Bargerveen.

We beginnen eerst met koffie en een lekkere koek. Vervolgens gaan we onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer, een wandeling maken door het gebied.

Programma
08.00 uur        Ontvangst bij Veenloopcentrum Weiteveen (Zusterweg 17, Weiteveen) met koffie en koek + groepsindeling
08.15 uur        Vanaf daar lopen we naar de nieuwe schaapskooi en maken we een kort rondje terug naar het Veenloopcentrum 
circa 10.00     Bij terugkomst wordt u van een flesje water en iets lekkers voorzien (evt. voor onderweg in de auto)
va. 10.00 uur  Iedereen kan daarna ‘fris en fruitig’ naar kantoor en aan het werk.
 

Schoenentip: 
April doet wat hij wil, we hebben dus geen garantie op mooi weer en het veengebied kan flink modderig zijn. Trek dus lekkere stevige schoenen aan, die eventueel vies mogen worden.

Bedrijfsbezoek Emkon

15 maart 2018Het is erg interessant om eens bij een collega-ondernemer achter de schermen te mogen kijken. De bedrijfsbezoeken van de Commerciële Club Emmen worden daarom altijd erg gewaardeerd. Donderdag 15 maart zijn we te gast bij Emkon Emmen b.v.
Emkon bestaat sinds 1978 en is de landelijke maatwerkspecialist op het gebied van gevelbouw, onderhoud en renovatie.

Programma
11.00 uur Ontvangst met koffie
11.15 uur Welkomstwoord Emkon
11.30 uur Rondleiding door de showroom & productiehal
12.00 uur Lunch broodje
13.00 uur Einde programma

Locatie: Emkon, Handelsweg 10, Emmen

Gastspreker Femke Halsema

13 februari 2018

CCE ONTVANGT GASTSPREKER: FEMKE HALSEMA
AUTEUR, PROGRAMMAMAKER, OUD-POLITICUS EN BESTUURDER.

Foto: Stephan van Fleteren

Tijdens haar jaren als lid van de Tweede Kamer, fractievoorzitter en politiek leider van GroenLinks oefende Femke Halsema veel invloed uit op het publieke en politieke debat als voorvechter van mensenrechten en vrouwenrechten. Ze bezit een omvangrijk netwerk in de publieke en private sector, en wordt beschouwd als pragmatisch en doelgericht.

Sinds ze het Nederlandse politieke toneel verliet in januari 2011, bouwt ze een nieuwe, onafhankelijke carrière op. Ze schrijft, maakt programma’s voor televisie, geeft lezingen en advies in de private en publieke sector. Hoewel ze een generalist is, concentreren haar belangrijkste interesses zich op de duurzame ontwikkeling van tweede- en derdewereld economieën, de betekenis van moderne mediatechnologie en sociale media (in het bijzonder voor mensenrechten en democratie), feminisme en de verschijningsvorm van populaire cultuur in films en literatuur.

DINSDAG 13 FEBRUARI A.S. 
EEN CCE MIDDAG MET FEMKE HALSEMA, EEN MEESLEPEND THEATERCOLLEGE - 'EEN VRIJ LAND'

"Een land op drift, een onzekere natie. Als we de pessimisten mogen geloven wordt onze nationale identiteit bedreigd door moslims, Europa en linkse ‘gutmenschen’. Klopt dat? Nee, zegt Femke Halsema. In een meeslepend college onderzoekt zij de vraag ‘wie zijn wij?’. Hebben wij reden om trots te zijn op ons land? Maar wat is onze identiteit dan? Is er zoiets als een Nederlandse cultuur? Van Spinoza tot Paul Verhoeven, van de homobeweging in de jaren zeventig tot het ‘koekje’ van Maxima, van de Bijlmer tot de buitenwijken in Enschede waar ze zelf opgroeide: aan de hand van foto’s, video- en muziekfragmenten ontstaat geleidelijk een caleidoscopisch beeld van het moderne Nederland en de uitdagingen waarvoor wij staan.

We nodigen ook andere ondernemers van harte uit om onze bijeenkomst op 13 februari met Femke Halsema te bezoeken! We willen graag kennismaken en laten zien wat een lidmaatschap van de CCE zoal te bieden heeft. (Deze bijeenkomst is dus ook voor niet-leden gratis toegankelijk, mits aangemeld).

Interesse? Stuur een mailtje naar: info@commercieleclubemmen.nl

Programma
15.00 - 15.30 uur  Registratie en ontvangst met koffie/thee
15.30 - 16.30 uur  Presentatie door Femke Halsema
16.30 - 17.30 uur  Netwerkborrel 

Locatie: Atlas Theater

Nieuwjaarslunch

11 januari 2018
 

 

 

Met groot genoegen nodigen de Commerciële Club Emmen en de Ondernemerskring Emmen u uit voor de traditionele gezamenlijke Nieuwjaarslunch.

Deze besloten bijeenkomst voor leden, vindt plaats in het Turfcafé Schoonebeek (Kanaalweg 18, 7761 PH Schoonebeek) op donderdag 11 januari. U bent van harte welkom om samen met ons te toosten op het nieuwe jaar!

Programma
11.30 - 12.00 uur   Ontvangst
12.00 - 12.10 uur   Welkomstwoord door Herman Gijlers, voorzitter Ondernemerskring Emmen
12.10 - 12.20 uur   Inleiding door Burgemeester Eric van Oosterhout, inzake actuele ontwikkelingen in de Gemeente Emmen
12.20 - 12.35 uur   Aniek de Vroome (Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V.), over het Schoonebeker olieveld
12.35 - 12.40 uur   Afsluiting van de bijeenkomst door Sonja van Breen, voorzitter Commerciële Club Emmen
12.40 - 14.00 uur   Lunch

RSVP
Restaurant Turfcafé gaat een heerlijke lunch bereiden. Vandaar dat wij graag willen weten op hoeveel personen we kunnen rekenen.
Meld u daarom aan vóór 8 januari. Wij hopen op uw komst!


 

Workshop Mindmappen

14 november 2017


Mindmappen is een methode om je gedachten te ordenen op een creatieve manier. Je werkt met kleuren, beelden en geschreven woorden. Er wordt tijdens de workshop een praktische manier aangereikt, om veel informatie te verwerken en ideeën direct zichtbaar te maken. Dit geeft direct nieuwe inzichten en omdat je jouw brein volledig activeert, kom je met veel betere ideeën dan gewoonlijk. Ook ervaar je hoe ontspannend mindmappen werkt en dat je veel effectiever informatie opslaat. 

Programma 14 november
14.30 - 14.45 uur  Ontvangst met koffie en iets lekkers 
14.45 - 15.45 uur  Deel 1 workshop 'Mindmappen'
15.45- 16.00 uur   Koffie & thee break 
16.00 - 17.00 uur  Deel 2 workshop ' Mindmappen'
17.00 - 18.00 uur  Netwerkborrel 

Locatie: Fijnfabriek, resort Zuiddrenthe, Erica.

Bedrijfsbezoek Centrum Beeldende Kunst

19 oktober 2017

Het CBK Emmen nodigt ons uit een kijkje te komen nemen in 'de oude Melkfabriek'. 
We worden donderdag 19 oktober om 09.00 uur ontvangen met een kop koffie en iets lekkers, om vervolgens een rondleiding te krijgen door het gebouw.

Daarbij beperken we ons niet alleen tot het bezichtigen van de expositie 'Grensgebieden' maar krijgen, zoals bij een bedrijfsbezoek gebruikelijk is, ook zeker een kijkje achter de schermen. 

Programma
09.00 uur Ontvangst met koffie en iets lekkers. 
09.30 uur Rondleiding door het pand en uitleg over de bedrijfsvoering door Suze van der Ster,
en bezichtiging van de expositie 'Grensgebieden'.
11.00 uur Einde bedrijfsbezoek 

Kunstenaarsinitiatief de-Passages is een nomadisch gezelschap dat sinds 2000 tentoonstellingen maakt met een wisselende groep kunstenaars uit diverse disciplines. Een kleine kerngroep onder leiding van Frans Boomsma, Margreet Bouwman, Ronald Ruseler en C.A. Wertheim organiseert steeds een bij de locatie passende tentoonstelling. Voor het CBK Emmen is gekozen voor de titel Grensgebieden; hier presenteren 26 beeldend kunstenaars werk dat past binnen het thema Grensgebieden. 

Grensgebieden, De Passages

Locatie: CBK, Ermerweg Emmen

De Derde Kamer

21 september 2017

21 september 2017, ontvangst 15.30 uur
JenS Vesting, Stadionplein 1 Emmen 

“Vitaliteit maakt een bedrijf sterk en aantrekkelijk voor klanten en de klant is méér dan ooit koning” 

 

Erben Wennemars neemt ons mee in de wereld van zakelijke vitaliteit waarbij bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijk zijn om te presteren. Investeren in de vitaliteit van werknemers draagt bij aan het geluk van je mensen en het rendement van het bedrijf. 
 

Collega schaatser Martin Hersman geeft zijn visie op duurzame inzetbaarheid van blije medewerkers. Sterk klantgerichte bedrijven pakken hun kansen in dit human-driven tijdperk. Wij laten u daarnaast graag kennismaken met bedrijven die kunnen bijdragen aan de vitaliteit van uw bedrijf en klantgerichtheid. 
 


Meld u hier aan

 

De vier ondernemersclubs uit de regio Zuidoost-Drenthe organiseren ieder jaar op de donderdag na Prinsjesdag een bijeenkomst voor ondernemers in de regio Zuidoost-Drenthe met de titel De Derde Kamer.
Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op 21 september!
 

Hoofdsponsor:                   Initiatiefnemers

Algemene ledenvergadering

05 september 2017

Dinsdag 5 september aanstaande vindt de ALV plaats in Hotel ten Cate.
Het bestuur nodigt alle leden uit om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom! Wij starten om 20.00 uur met de vergadering.

Tijdens de ALV worden een aantal beslissingen genomen die voor de club van belang zijn. Wij hebben als bestuur uiteraard de ambitie om onze keuzes voor de komende tijd samen met u als CCE-lid te maken. We hopen dan ook dat wij u op 5 september a.s. mogen begroeten.

Seizoensafsluiting

29 juni 2017

Vorig jaar zijn we tijdens de seizoensafsluiting bij het Kartcircuit Pottendijk geweest, voor een fanatiek aantal rondjes racen en een gezellige BBQ.

Dit jaar gaan we uiteraard weer iets anders leuks doen om het huidige seizoen samen af te sluiten! 
De exacte inhoud van het programma blijft een verrassing... 

U wordt donderdag 29 juni verwacht om 15.00 uur op het Marktplein in het centrum van Emmen. 
We verzamelen bij de Muziekkoepel en iedereen wordt gevraagd daar met de fiets naartoe te komen. We vertrekken vervolgens per fiets naar de eerste stop. Na een bezoek aan de speciale collectie van één van onze leden, duiken we de historie in bij de volgende stop en bezoek nummer twee.

Zonder verder teveel te verklappen, sluiten we daarna af met een zéér verrassend diner, compleet met live-cooking, op een hele bijzondere locatie. Dit wilt u echt niet missen!
Om 20.15 uur ongeveer keert iedereen op eigen gelegenheid (en fiets) weer huiswaarts.

N.B. De fietstocht is niet ver. Het is ook voor diegenen zonder sportieve achtergrond of topconditie prima vol te houden.

* Mocht het voor u onmogelijk zijn per fiets naar het Marktplein te komen, neem dan even contact op met Leonie Pluyter (06-29517899).

Bedrijfsbezoek

13 juni 2017

Parc Centrum Sandur is verbouwd de laatste jaren en volop in ontwikkeling! 

Leden van de Commerciële Club Emmen krijgen een kijkje achter de schermen en een toelichting op alle mooie plannen. Volgens een geheel nieuw concept is onder andere het restaurant om getoverd tot The Grill Company. Bij mooi weer gaan we ook zeker even buiten bij de haven kijken.

Aansluitend dit bedrijfsbezoek gaan we zélf lekker grillen in The Grill Company en is er volop de gelegenheid om met elkaar te netwerken.

Programma

16.00 uur  Ontvangst met koffie
16.15 uur  Martina van der Veen, directeur
16.30 uur  Rondleiding door het bedrijf
17.00 uur  Grillen in The Grill Company
18.00 uur  Einde programma

Locatie
Parc Sandur, Sandurdreef 5, Emmen.

We hopen u te zien, heel graag tot dan!

Aspergeparty

17 mei 2017Smaakvol netwerken

Traditiegetrouw vieren we het begin van het voorjaar met onze jaarlijkse Aspergeparty. Een gezellig en smaakvol netwerkevenement waar u samen met collega ondernemers kunt genieten van heerlijke aspergegerechten. 

Programma woensdag 17 mei
17.00 uur Ontvangst
17.30 uur Start diner
21.00 uur Einde diner start After party
23.00 uur Einde

CCE Leden ontvangen een (externe) uitnodiging via e-mail en kunnen zich via die wijze aanmelden voor de aspergeparty. De aspergeparty wordt u aangeboden door een comité van sponsors. De uitnodiging is persoonsgebonden. Het uitnodigen van partners of introducees is bij deze bijeenkomst daarom niet toegestaan. 

N.B. De dresscode ‘wit/goud’ wordt ook de komende editie gehanteerd. 

De Aspergeparty 2017 wordt u aangeboden door de volgende partners:

Wilt u ook een bijdrage leveren en/of partner worden? Neem contact op met één van bovenstaande sponsors.

Frisse lucht!

20 april 2017

Wij willen u van harte uitnodigen voor een frisse start van de dag op donderdag 20 april aanstaande!
Onder begeleiding van gidsen maken we een heerlijke ochtendwandeling door het schitterende natuurpark Bargerveen.

We beginnen natuurlijk eerst met koffie en een lekkere koek. 

Vervolgens gaan we in groepen aan de wandel, onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer, en onder andere door het normaliter afgesloten middengebied. Tijdens de wandeling komen we langs de enige plek in Nederland waar het hoogveen weer leeft!

Schoenentip: 
April doet wat hij wil, we hebben dus geen garantie op mooi weer en het veengebied kan flink modderig zijn. Trek dus lekkere stevige schoenen aan, die eventueel vies mogen worden.

Programma
08.00 uur        Ontvangst met koffie en veenbeskoek en groepsindeling
08.15 uur        In groepen wandeling 1,5 a 2 uur maken onder begeleiding van gidsen
circa 10.00     Bij terugkomst wordt u van een flesje water en iets lekkers voorzien (evt. voor onderweg in de auto)
va. 10.00 uur  Iedereen kan daarna ‘fris en fruitig’ naar kantoor en aan het werk.

CCE Clublunch bij Multimove in de Melkfabriek Emmen

30 maart 2017

 


Multimove gaat verhuizen naar de Melkfabriek, Ermerweg 88d in Emmen en nodigt de leden van de CCE op donderdag 30 maart uit voor een clublunch. 
De periodieke Clublunch heeft als doel; in kleine informele setting nader kennis met elkaar te maken.
Heeft u zelf een leuke locatie voor een clublunch in gedachten? Suggesties zijn altijd welkom.

Hoe kom je bovenaan in Google? Wanneer krijg jij glasvezel?
“We nodigen jullie graag uit om onze nieuwe locatie te bekijken onder het genot van een heerlijke lunch. Tegelijkertijd vertellen we je meer over Google en waar Google zoal op let bij het zoeken naar jouw website."

Glasvezel
Werk je al via een supersnelle glasvezelverbinding? Zo niet, dan raad ik je zeker aan om te komen. Ons zusterbedrijf Infracom kan je bijpraten over de voordelen van glasvezel internet en hoe je dat eenvoudig kunt laten aanleggen.

Uiteraard is er genoeg ruimte om te netwerken en zo ook de andere leden van de CCE te leren kennen in een informele setting.

Graag tot ziens op donderdag de 30ste in ons nieuwe kantoor!

Sonja van Breen
Multimove Webworks

Bekijk wie zich al heeft aangemeld

Wat kunnen Vierkant voor Werk en Kennispoort voor u als ondernemer betekenen?

09 maart 2017

De afgelopen jaren zijn we als Commerciële Club Emmen intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van Kennispoort en Vierkant voor Werk. We hebben daarover af en toe al wel eens wat gecommuniceerd aan onze leden, maar we vinden het nu toch tijd geworden voor een intensievere kennismaking. Kennispoort Drenthe en Vierkant voor Werk organiseren daarom een interactieve kennismakingsbijeenkomst.    

Niet alleen de leden van de CCE, maar ook leden van de Ondernemerskring Emmen, Techniek Sociëteit en Industriekring Schoonebeek worden hiervoor uitgenodigd. 

Dit geeft u als CCE-lid dus meteen ook de mooie gelegenheid om andere ondernemers in de regio te leren kennen en uw netwerk te verbreden.

De vraag die centraal staat tijdens het programma is: “Wanneer heeft Kennispoort Drenthe en Vierkant voor Werk een toegevoegde waarde voor u als ondernemer?” 

Kennispoort Drenthe is door ondernemers, onderwijs en overheid (gemeenten en provincie) opgezet als het platform in de regio om ondernemers te ondersteunen bij innovatie en vernieuwing. Vierkant voor Werk is opgezet om de economische structuur te versterken en meer banen te creëren.

In een inspirerende sessie krijgt u meer informatie over het innovatie- en kennisnetwerk Kennispoort en het actieplan Vierkant voor Werk. Daarnaast kunt u uw persoonlijke visie en ideeën delen, want ondernemen in Zuidoost-Drenthe biedt volop kansen en mogelijkheden, maar kent ook uitdagingen. En daar gaan we graag samen met u mee aan de slag! 

Donderdag 9 maart, programma:
17:00 uur    Inloop met soep en broodjes
17:30 uur    Introductie Kennispoort Drenthe en Vierkant voor Werk
18:15 uur    Co-creatie sessie: behoeftes en ideeën
19:15 uur    Terugkoppeling behoefte en ideeën en vervolgstappen
19:45 uur     Afsluiting

Locatie: Kennispoort Drenthe (van Schaikweg 94) in Emmen. 

Aanmelden kan tot 1 maart

Atlas voor gemeenten

06 maart 2017

Hoe kan het dat wij de minst aantrekkelijke gemeente zijn, maar tegelijkertijd de gelukkigste inwoners hebben?

Het onderzoek van Atlas van de Gemeenten richt zich op verschillende beleidsterreinen waar lokale, regionale en centrale overheden zich mee bezighouden; leefbaarheid & veiligheid, Kunst, erfgoed & cultuur; zorg & welzijn; mobiliteit & milieu; woonklimaat & voorzieningen, en niet te vergeten: economie & arbeidsmarkt.
 
Emmen eindigt de laatste jaren steevast onderaan op deze inmiddels beruchte lijst.... Hoe kan dat en wat kunnen we daar aan doen? Onderzoeker van de Atlas van de Gemeenten, Roderik Ponds, kan ons daar alles over vertellen. 
Roderik legt uit wat de onderzoekers van Atlas onderzoeken en waarom. En is dat wel of niet relevant voor ons? Wat kunnen wij met die informatie en willen we daar iets aan veranderen? We gaan onderzoeken of we een positieve bijdrage kunnen leveren aan de resultaten van dit jaarlijkse onderzoek.

In de zaal zitten ook enkele genodigden vanuit de Emmense politiek. Zij zullen, met de verkiezingen in het vooruitzicht, ook vast wel iets te vragen hebben! 
De discussie & vragenronde wordt in veilige, doch kritische banen geleid door Dick Edelstein ('Cut the crap': Noblestone!).
 
Globaal Programma:
16.00 – 16.30 uur      Ontvangst met welkomstdrankje en hapje
16.30 – 17.15 uur      Lezing door Roderik Ponds, Atlas voor Gemeenten
17.15 - 17.45 uur       Vragenronde & discussie
17.45 – 18.30 uur      Netwerken onder het genot van hapjes & drankjes

Locatie: ATLAS Theater

Workhop: Profile Dynamics, drijfveren en waarden

09 februari 2017

Waarom doen mensen zoals ze doen? 

Onzichtbare drijfveren vormen de basis van onze normen en opvattingen die tot uiting komen in zichtbaar gedrag. Op donderdag 9 februari komen twee experts daar tijdens een actieve en leerzame workshop meer over vertellen. Profile Dynamics biedt inzicht in de drijfveren die mensen hanteren en die grotendeels hun denken en gedrag in werk bepalen. Profile Dynamics biedt de mogelijkheid om in de praktijk gebruik te maken van de kennis van de eigen drijfveren. Waar ligt de specifieke kracht van iemand. Welke mogelijke valkuilen zijn er en van welke werkomgeving krijgt iemand energie of juist niet.  

In een team geeft kennis van elkaars drijfveren inzicht in, en meer begrip voor, elkaars handelen en opvattingen. Het maakt een betere afstemming van werk mogelijk en helpt mee om de organisatie naar een hoger plan te tillen.

In de workshop gaan we in op de verschillende drijfveren en wat deze betekenen in een werksetting, zowel individueel als in een team. We geven voorbeelden van hoe je elkaar in werk kunt versterken en ook waar mogelijke conflictbronnen liggen.

Programma (09-02-2017)
14.30 - 14.45 uur: ontvangst met koffie
14.45 - 15.45 uur: behandeling profile dynamics en vragen uitwerken in groepjes
15.45 - 16.00 uur: koffiebreak
16.00 - 17.00 uur: vertaling van 'drijfveren' naar 'kwaliteiten' horend bij ondernemerschap en hoe die te vertalen in gedrag (bij jezelf en/of je personeel).
17.00 - 18.00 uur: Afsluitende Borrel en netwerken 


Locatie: Hotel van der Valk Emmen

Nieuwjaarslunch i.c.m. Be Orange Business Event

11 januari 2017

De Commerciële Club pakt groots uit in het nieuwe jaar! We bieden niet alleen de Nieuwjaarslunch op 11 januari 2017 aan; u krijgt daarnaast toegang tot een hele dag Be Orange.  

AANMELDEN NIEUWJAARSLUNCH
Let op! Door deze samenwerking gaat het aanmelden voor de Nieuwjaarslunch deze keer op een andere manier. Vanuit de organisatie van Be Orange wordt een e-mail verstuurd aan leden van de Commerciële Club en OKE met een unieke code. Met deze unieke code log je in op de website van Be Orange en kun je je eigen account aanmaken. Dit geldt dan als aanmelding voor de Nieuwjaarslunch én wil je sessies volgen van het Klaslokaal, een workshop of aanwezig zijn bij een spreker, dan kun je je via dit account ook hiervoor aanmelden (en dus de normale deelnamekosten besparen).

We worden 11 januari om 11.30 uur ontvangen bij Hampshire Emmen (reserveer alvast in de agenda). De lunch inclusief sprekers, georganiseerd door de Commerciële Club en de OKE, duurt tot ongeveer 12.45 uur. Voorafgaand, tijdens en na de toespraken worden diverse heerlijke lunchgerechten geserveerd en is er volop de ruimte om te netwerken. Na onze exclusieve lunch, kunnen we aansluiten op het reguliere programma van Be Orange. Entree van €25,00 is dan inbegrepen in de lunch. Het is geheel vrijblijvend om verschillende programmaonderdelen na de lunch, naar eigen smaak toe te voegen.

Laat je inspireren of vergroot je kennis door naar sessies in het Klaslokaal te gaan. Volg een workshop aan een creatietafel. Laat je inspireren in de Orange Arena door de keynotes. Bijvoorbeeld van trendwatcher Richard van Hooijdonk, hoe vertaal je zijn toekomstvoorspellingen door Consigno, de talkshow van de gemeente Emmen, de Orange-Pitch of laat je verbazen door robot Hugo van Hampshire. Als lid van de CCE/OKE kun je na de Nieuwjaarslunch, naar alle sessies, lezingen en workshops op 11 januari 2017. Lees alles over het programma van Be Orange op www.be-orange-event.nl.

 

Eindejaarsborrel

01 december 2016

Dit jaar sluiten we samen het kalenderjaar af op donderdag 1 december. 
Omdat iedereen het in de decembermaand al zo druk heeft met diverse Kerstborrels en voorbereidingen voor de feestdagen, brengen wij graag op 1 december een 'Sinterklaas toost' uit. Terugkijkend op een succesvol jaar en vooruitkijkend naar wat 2017 gaat brengen. 

We hebben een hele toepasselijke locatie voor de borrel gevonden in het Sinterklaashuis Emmen en worden daar verwend met heerlijke hapjes van Restaurant de Vijfde Smaeck

Het belooft een gezellige bijeenkomst te worden en we hopen alle leden te zien om samen het glas te heffen!

Locatie: Sinterklaashuis Emmen (in de Bibliotheek)
Tijd: 17.00 - 19.00 uur

Spreker: Iris Brik, financieel planner

17 november 2016

Donderdag 17 november hebben we een interessante gastspreker geboekt op het gebied van Financiële planning.
We hebben gemerkt dat er veel mensen zijn, die dit helemaal (nog) niet goed geregeld hebben voor zichzelf. Pensioenopbouw, of wat doe je bijvoorbeeld met je spaargeld, en wat als je er jaar tussenuit wilt? Zijn voorbeelden van onderwerpen die regelmatig als 'saai' en/of ingewikkeld beschouwd worden, waardoor veel dit voor zich uitschuiven. En vaak blijft het er dan bij...

Vandaar dat wij een hele leuke expert hebben uitgenodigd; Iris Brik (bekend van tv) gaat op een dynamische en actieve manier een aantal onderwerpen op het gebied van financiële planning behandelen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Met welke risico’s krijg je als ondernemer te maken?
  • Hoe beperk je deze risico’s?
  • Hoe realiseer je de wensen en doelstellingen op de langere termijn?
  • Hoe krijg je financiële rust?

Natuurlijk kunnen er naderhand ook vragen gesteld worden aan Iris. Eventueel kunnen deze concrete vragen van tevoren worden ingediend (stuur een mailtje naar Leonie via: info@commercieleclubemmen.nl).
De middag wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel in de Fijnfabriek te Erica.

Globaal Programma:
16.00 – 16.30       Ontvangst met welkomstdrankje en hapje
16.30 – 18.00       Lezing door Iris Brink van ‘Fine Tuning Personal Finance’
18.00 – 19.00       Borrelen en netwerken

Graag tot 17 november!!

Workshop: Presenteer je bedrijf in één minuut

03 november 2016

Naast een groot aantal fun activiteiten bestaat de CCE natuurlijk ook uit een stuk educatie. In dat kader organiseren we op 3 november een workshop in het FC Emmen stadion. De workshop ‘Presenteer je bedrijf in een minuut’ wordt gegeven door Anna Heijker.


In deze dynamische workshop zoomen we in op de belangrijkste elementen van een sterke pitch. Een pitch is een korte presentatie, waarmee je anderen kunt overtuigen om met jou te gaan werken. De pitch komt goed van pas wanneer je potentiële klanten en partners ontmoet en wanneer je de kans krijgt om je bedrijf voor een publiek te presenteren. Met een sterke pitch zul je je professionele doelen sneller bereiken, nieuwe klanten en partners aantrekken, je merk versterken en je beter kunnen onderscheiden van concurrenten. Het gaat om het creëren van kansen.

Na deze workshop:

  • weet je hoe je valkuilen in pitchen kunt vermijden
  • heb je je eigen, gestructureerde pitch klaar
  • heb je je eigen pitch geoefend en heb je feedback ontvangen
  • heb je mede-leden van de CCE op een andere manier leren kennen

Anna Heijker is een dagvoorzitter en pitchtrainer met internationale ervaring. Anna is gespecialiseerd in het leiden van bijeenkomsten en gesprekken. Daarnaast heeft Anna in de afgelopen jaren trainingen op het gebied van overtuigende communicatie verzorgd voor ondernemers, startupaccelerators en multinationals. 

Programma 3 november 2016
14.45 uur: ontvangst
15.00 - 17.00: workshop
17.00 - 18.00: netwerkborrel

Locatie: Stadion FC Emmen  

Uitreiking Innovatieprijs 2016, 'De Voorloper'

12 oktober 2016

Wij hebben een mooie samenwerking gevonden en kunnen daarmee inspelen op het Regionaal Ondernemers Event van het ‘Emmen Economic Industrial Event’.

Het Nationaal Economisch Forum 2016 wordt gehouden in Emmen. Het is de start van het Emmen Economic Industrial Event. Een tweedaags evenement op 12 en 13 oktober in en rond het Atlas Theater en Wildlands Adventure Zoo. Dit jaar wordt specifiek gesproken over vakmanschap en innovatie in Nederland en Duitsland.

De uitreiking van “de Voorloper” aan één van onze Big Five genomineerden vindt plaats op woensdag 12 oktober 2016.

Er wordt een gevarieerd programma samengesteld, waarbij de uitreiking natuurlijk het hoogtepunt van de avond zal zijn. Maar er is ook ruimte voor walking & talking, eating & drinking. Én Jim Jungola nodigt u uit in de kas voor zijn voorstelling. Dagvoorzitter voor het gehele programma is Peter van Zadelhoff, bekend van de zakennieuwszender RTL Z.

Woensdag 12 oktober:          17.30 – 21.00 uur, ATLAS Theater

 

Clublunch 29 september

29 september 2016

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert de CCE een Clublunch. De bedoeling van de CCE lunch is om in een kleine informele setting nader kennis met elkaar te maken. De komende maanden worden de Clublunches gehost door de 5 genomineerden voor de Innovatieprijs; de zogenoemde Big 5. 

We beperken de groep voor de lunch tot maximaal 20 personen. De aanwezige leden krijgen een korte vragenlijst waarbij ze het genomineerde bedrijf mogen beoordelen op een aantal punten. Deze uitkomst neemt de jury van de Innovatieprijs ‘de Voorloper’ mee in het eindoordeel.

Wilt u graag bij de volgende clublunch aanwezig zijn en het genomineerde bedrijf, Zuludesk in Emmen bezoeken? 

U bent donderdag 29 september van harte welkom! Aanmelden via het secretariaat.
De lunch vangt aan om 12.00 uur en duurt meestal tot circa 13.30 uur.

de Derde Kamer

22 september 2016

Donderdag 22 september 2016
 Restaurant ’t Oelnbret,
 Dalen 

15.30 uur Ontvangst met koffie
  18.00 uur Rabobank Dinerbuffet  


De vijf ondernemersclubs uit de regio Zuidoost-Drenthe (CCE, IVC, OKE, OVBO en IKS) organiseren ieder jaar op de donderdag na Prinsjesdag een themabijeenkomst voor ondernemers in de regio Zuidoost-Drenthe met de titel De Derde Kamer.

Dit jaar is het thema:

‘Persoonlijk Meesterschap’

Met medewerking van

Michael Pilarczyk & Marijn de Vries 


Klik voor een persoonlijke uitnodiging van Michael Pilarczyk op bovenstaande afbeelding.


Aanmelden kan vanaf nu via: www.derdekamerbijeenkomst.nl

Partners:

 

Algemene Leden Vergadering 2016

07 september 2016

Woensdag 7 september aanstaande vindt de ALV plaats in Hotel ten Cate.
Het bestuur nodigt alle leden uit om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom! Wij starten om 20.00 uur met de vergadering.

Tijdens de ALV worden een aantal beslissingen genomen die voor de club van belang zijn. Wij hebben als bestuur uiteraard de ambitie om onze keuzes voor de komende tijd samen met u als CCE-lid te maken. We hopen dan ook dat wij u op 7 september a.s. mogen begroeten.

Voor of na- de vergadering kunt u een mooie profielfoto laten maken door Carola Paas. Er zijn nog steeds leden die geen profielfoto hebben op onze website. Wilt u ook een mooie profielfoto voor de CCE website, Facebook of LinkedIn? Kom dan 7 september  a.s. naar de Algemene Ledenvergadering!

Clublunch 25 augustus

25 augustus 2016

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert de CCE een Clublunch. De bedoeling van de CCE lunch is om in een kleine informele setting nader kennis met elkaar te maken. De komende maanden worden de Clublunches gehost door de 5 genomineerden voor de Innovatieprijs; de zogenoemde Big 5. 

We beperken de groep voor de lunch tot maximaal 20 personen. De aanwezige leden krijgen een korte vragenlijst waarbij ze het genomineerde bedrijf mogen beoordelen op een aantal punten. Deze uitkomst neemt de jury van de Innovatieprijs ‘de Voorloper’ mee in het eindoordeel.

Wilt u graag bij de clublunch aanwezig zijn en het genomineerde bedrijf, Tasty Basics bezoeken? 

U bent donderdag 25 augustus van harte welkom! Aanmelden via het secretariaat.
De lunch vangt aan om 12.00 uur en duurt meestal tot circa 13.30 uur.

Clublunch 07 juli (verplaatst van 30 juni!)

07 juli 2016

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert de CCE een Clublunch. De bedoeling van de CCE lunch is om in een kleine informele setting nader kennis met elkaar te maken. De komende maanden worden de Clublunches gehost door de 5 genomineerden voor de Innovatieprijs; de zogenoemde Big 5. 

We beperken de groep voor de lunch tot maximaal 20 personen. De aanwezige leden krijgen een korte vragenlijst waarbij ze het genomineerde bedrijf mogen beoordelen op een aantal punten. Deze uitkomst neemt de jury van de Innovatieprijs ‘de Voorloper’ mee in het eindoordeel.

Wilt u graag bij de eerstvolgende lunch aanwezig zijn en het genomineerde bedrijf, Innofil bezoeken? 

U bent donderdag 07 juli van harte welkom! Aanmelden via het secretariaat.
De lunch vangt aan om 12.00 uur en duurt meestal tot circa 13.30 uur.

Seizoensafsluiting bij Kartcircuit Pottendijk

28 juni 2016

 

De laatste activiteit van dit seizoen brengen we (op veler verzoek) door bij CCE-lid Kartcircuit Pottendijk! 
Een sportieve race middag die we samen gezellig afsluiten met een lekkere BBQ. 

Wie van de CCE leden is de snelste gaat er vandoor met de beker?


Programma dinsdag 28 juni:

14.00 uur Ontvangst met Koffie/thee, rijdersbrieving, helm en overall uitzoeken
15.00 uur Karten, kwalificatie en finale race voor snelste 15 deelnemers
17.00 uur Prijsuitreiking en BBQ
19.00 uur Einde

 

 

Finale van de Young Business Award 2016

14 juni 2016

Dankzij de Finale Young Business Award de primeur in het ATLAS Theater beleven!

Bent u de eerste die het nieuwe Atlas theater in Emmen op 14 juni van binnen komt bewonderen? Dagvoorzitter Jort Kelder neemt u op deze unieke locatie graag mee in de wereld van innovatieve startups.

De Young Business Award is een stimuleringsprijs voor startups met een leeftijd van nul tot vijf jaar oud. Op donderdag 14 april jl. is de Young Business Award 2016 officieel van start gegaan. Drie voorrondes in Hoogeveen, Emmen en Assen hebben het aantal van 102 deelnemende bedrijven terug gebracht naar zes finalisten. 

Deze superspannende finale kunt u dinsdag 14 juni bijwonen! Om half acht 's avonds is de kick-off van de finale van de Young Business Award 2016 door Jort Kelder. Onder zijn leiding strijden de zes fantastische en innovatieve startups, 24sessions, Athom, BMTEC, EC2C, McNetiq en Motial om de prijzenpot van maar liefst 12.500 euro! Met het verrassende programma en de unieke pitches van de finalisten, gaat u gegarandeerd vol nieuwe inspiratie en ideeën weer huiswaarts.

De Commerciële Club Emmen heeft in samenwerking met de Young Business Award & het ATLAS Theater een arrangement voor haar leden samengesteld.

Wij ontvangen u graag tussen 18.45 en 19.15 met een heerlijk kopje koffie in de speciale foyer voor genodigden. We voorzien de CCE-leden tijdens dit ontvangstmoment van enkele consumptiemunten om na het plenaire programma te gebruiken tijdens de netwerkborrel. 

18.45 uur    Ontvangst CCE leden met koffie
19.15 uur    Naar de Rabo zaal 
19.30 uur    Kick-off programma door Jort Kelder
21.30 uur    Start netwerken
22.00 uur    Bekendmaking winnaar

Clublunch 26 mei a.s.

26 mei 2016
 

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert de CCE een Clublunch. De bedoeling van de CCE lunch is om in een kleine informele setting nader kennis met elkaar te maken. De komende maanden worden de Clublunches gehost door de 5 genomineerden voor de Innovatieprijs; de zogenoemde Big 5. 

We beperken de groep voor de lunch tot maximaal 20 personen. De aanwezige leden krijgen een korte vragenlijst waarbij ze het genomineerde bedrijf mogen beoordelen op een aantal punten. Deze uitkomst neemt de jury van de Innovatieprijs ‘de Voorloper’ mee in het eindoordeel.

Wilt u graag bij de eerstvolgende lunch aanwezig zijn en het genomineerde bedrijf, DaVinci Dynamics bezoeken? 

U bent donderdag 26 mei van harte welkom! Aanmelden via het secretariaat.
De lunch vangt aan om 12.00 uur en duurt meestal tot circa 13.30 uur.

Aspergeparty

25 mei 2016

Als de asperges hun kop boven het zand uitsteken is het voorjaar echt begonnen! Traditiegetrouw vieren we dit met onze jaarlijkse Aspergeparty. Een gezellig en smaakvol netwerkevenement waar u samen met collega ondernemers kunt genieten van heerlijke aspergegerechten. Graag nodigen wij u uit op woensdag 25 mei 2016 in het Hamsphire Hotel.

Programma

17.00 uur ontvangst
17.30 uur start diner
21.00 uur einde

Thema en dresscode: Het Witte Goud
Asperges worden ‘De Koningin van de Groente’ of ‘Het Witte Goud’ genoemd. De Aspergeparty heeft het thema ‘Wit Goud’. We stellen het op prijs als u wit en/of goud wilt dragen tijdens de Aspergeparty. 

Met vriendelijke groet, Aspergeparty 2016 

De aspergeparty wordt u aangeboden door de volgende sponsors. De uitnodiging is persoonsgebonden. Het uitnodigen van partners of introducees is bij deze bijeenkomst niet toegestaan. 

Match Day

11 mei 2016

Heeft u moeite met vinden van HBO/WO afstudeerders of pas afgestudeerden?
Dan wijzen wij u graag op het evenement Match Day dat op woensdagmiddag 11 mei wordt georganiseerd in het stadion van FC Emmen.
Match Day verbindt regionaal hoog opgeleid talent aan het regionale bedrijfsleven.

Als u vacatures hebt of interesse hebt om hoog opgeleid talent dat in en om Emmen woont te leren kennen, bent van harte uitgenodigd om kosteloos mee te doen.

Op www.emmenmaakhetmee.nl/matchday vindt u meer informatie en dit korte filmpje https://youtu.be/CqlocljnXAg met aanbevelingen van deelnemers van vorig jaar.

Nadat u via de webpagina bent aangemeld, wordt er contact met u opgenomen om uw voorkeuren te bespreken. 

Match Day wordt voor de 2e keer georganiseerd en is een samenwerking tussen stichting marketing regio Emmen, Stenden Hogeschool, VPB Parkmanagement, FC Emmen en Expertisecentrum Plato.

Young Business Award voorronde in Emmen

25 april 2016

Geachte relatie,

Na een succesvolle start van de Young Business Award 2016 in Hoogeveen (zie onderstaande YouTube video), willen wij u namens de Commerciële Club Emmen bij deze graag uitnodigen voor de voorronde in Emmen. Tijdens de Young Business Award voorronde in Emmen zullen opnieuw zes unieke startups elk zestig seconden pitchen om één van de twee finaletickets te bemachtigen. Deze tweede voorronde organiseren organiseert de Commerciële Club Emmen in nauwe samenwerking met de stichting Young Business Award. Het bezoeken van de voorronde in Emmen van de Young Business Award 2016 op maandag 25 april is gratis.

www.youtube.com/watch?v=d4fpYhF9i7E

De inloop start om 19:00 en het programma van de Young Business Award zal om 19:30 van start gaan. Hierbij willen wij u uitnodigen om deze voorronde bij te wonen en u te laten verbazen door de startups, pitches en wellicht met vele nieuwe ideeën voor uw eigen bedrijf huiswaarts te keren. Gezien het beperkte aantal plaatsen willen we u vragen om via de onderstaande link uw plaats te reserveren; www.youngbusinessaward.com/evenementen/voorronde-emmen/

De teams van de Commerciële Club Emmen en de stichting Young Business Award hopen u op maandag 25 april (inloop 19:00) te mogen verwelkomen bij het Kennispoort Drenthe (Van Schaikweg 94, 7811 KL Emmen).

Clublunch bij Kartcircuit Pottendijk

31 maart 2016

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert de CCE een Clublunch. De bedoeling van de CCE lunch is om in een kleine informele setting nader kennis met elkaar te maken. Meestal zijn er circa 10-12 personen bij een lunch aanwezig. We nodigen iedere keer andere CCE leden uit, allemaal uit verschillende branches. Daarnaast vragen we de leden om een introducee mee te nemen (met mogelijkerwijs interesse in een lidmaatschap). Dit kan bijvoorbeeld een klant zijn, een leverancier of iemand waarmee je samenwerkt. Door deze formule leer je in een korte tijd veel nieuwe mensen kennen.

Kart liefhebbers worden deze lunch ook van harte uitgenodigd om een rondje te rijden! 

Wilt u gast aan tafel zijn of de clublunch een keer 'hosten' in uw bedrijf? 
U kunt dan uw bedrijf laten zien aan de gasten en evt. een kleine rondleiding geven. Dit wordt altijd erg gewaardeerd. De luxe broodjes worden voor u geregeld. U hoeft alleen voor voldoende zitplaatsen en voor drankjes bij de lunch te zorgen. 

Neem contact op met Leonie Pluyter T. 06-29517899 of stuur een e-mail naar: info@commercieleclubemmen.nl

The Big Five; Innovatieprijs 'de Voorloper'

15 maart 2016

Ga mee op avontuur!

CCE & SMRE nodigen u heel graag uit voor de spannende onthulling van de 5 genomineerden voor de Innovatieprijs ‘de Voorloper’; the Big Five. De 5 geselecteerde kandidaten gaan de komende maanden strijden om de befaamde titel ‘de Voorloper’. Wie wordt de koning dit jaar?

PROGRAMMA DINSDAG 15 MAART
15.00u    Ontvangst bij Hotel ten Cate
15.30u    Opening door voorzitter CCE Jan Sijken
               Onthulling 5 genomineerden
               Toelichting verkiezing
16.30u    Naar de bussen (op safari naar de Big Five)
17.00u    Bedrijfsbezoek bij één van genomineerden
18.00u    Naar de bussen 
18.30u    Plenaire afsluiting bij Hotel ten Cate
               met netwerkborrel & fingerfood 
20.00u    Einde

De Innovatieprijs is in samenwerking met Stichting Regio Marketing Emmen in een nieuw jasje gestoken. Ook de procedures en activiteiten moeten immers blijven vernieuwen!
Wij hebben een super gevarieerd programma voor u samengesteld. The Big Five; de 5 geselecteerde nominaties, worden 15 maart exclusief aan u onthuld.
We gaan dan ook alles verder uitleggen over de komende spannende maanden, de wedstrijd waarin zij verkeren en hoe u daar een onderdeel van kunt zijn. Én we gaan op safari naar die Big Five; een kijkje in de keuken van de meest innovatieve bedrijven van dit moment. Dit alles gaat uiteindelijk gepaard met heerlijk eten en drinken bij Hotel ten Cate, want ook daar is innovatie!

We zien u heel graag op 15 maart a.s.!

De Innovatieprijs 2015/2016 wordt op 20 oktober uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Noteer deze datum dus ook alvast in uw agenda! 

 

Clublunch bij Autobedrijf Misker

25 februari 2016

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert de CCE een Clublunch. De bedoeling van de CCE lunch is om in een kleine informele setting nader kennis met elkaar te maken. Meestal zijn er circa 10-12 personen bij een lunch aanwezig. We nodigen iedere keer andere CCE leden uit, allemaal uit verschillende branches. Daarnaast vragen we de leden om een introducee mee te nemen (met mogelijkerwijs interesse in een lidmaatschap). Dit kan bijvoorbeeld een klant zijn, een leverancier of iemand waarmee je samenwerkt. Door deze formule leer je in een korte tijd veel nieuwe mensen kennen.

Wilt u gast aan tafel zijn of de clublunch een keer 'hosten' in uw bedrijf? 
U kunt dan uw bedrijf laten zien aan de gasten en evt. een kleine rondleiding geven. Dit wordt altijd erg gewaardeerd. De luxe broodjes worden voor u geregeld. U hoeft alleen voor voldoende zitplaatsen en voor drankjes bij de lunch te zorgen. 

Neem contact op met Leonie Pluyter T. 06-29517899 of stuur een e-mail naar: info@commercieleclubemmen.nl

Bedrijfsbezoek

18 februari 2016
De bedrijfsbezoeken van de Commerciële Club Emmen worden altijd erg gewaardeerd en goed bezocht. Het is immers erg interessant om eens bij een collega-ondernemer achter de schermen te mogen kijken! Dat leidt altijd tot nieuwe inzichten en inspiratie.

Hierbij nodigen wij u van harte voor een gecombineerd bezoek aan een tweetal indrukwekkende bedrijven uit Emmen. Wij zijn deze middag te gast bij NKL Contactlenzen en de Studieboekencentrale (StudyStore). De middag wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel. 

Programma donderdag 18 februari
 
14.45 - 15.00 uur Ontvangst bij StudyStore
15.00 - 15.15 uur wandelen naar NKL Contactlenzen
15.15 - 16.15 uur Rondleiding NKL Contactlenzen
16.00 - 16.15 uur Wissel wandeling tussen de bedrijven
16.15 - 17.15 uur Rondleiding StudyStore
17.15 - 18.00 uur Afsluitende gezamenlijke borrel bij StudyStore
 

Clublunch bij Hampshire Emmen

28 januari 2016

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert de CCE een Clublunch. De bedoeling van de CCE lunch is om in een kleine informele setting nader kennis met elkaar te maken. Meestal zijn er circa 10-12 personen bij een lunch aanwezig. We nodigen iedere keer andere CCE leden uit, allemaal uit verschillende branches. Daarnaast vragen we de leden om een introducee mee te nemen (met mogelijkerwijs interesse in een lidmaatschap). Dit kan bijvoorbeeld een klant zijn, een leverancier of iemand waarmee je samenwerkt. Door deze formule leer je in een korte tijd veel nieuwe mensen kennen.

Wilt u gast aan tafel zijn of de clublunch een keer 'hosten' in uw bedrijf?
U kunt dan uw bedrijf laten zien aan de gasten en evt. een kleine rondleiding geven. Dit wordt altijd erg gewaardeerd. De luxe broodjes worden voor u geregeld. U hoeft alleen voor voldoende zitplaatsen en voor drankjes bij de lunch te zorgen. 

Neem contact op met Leonie Pluyter T. 06-29517899 of stuur een e-mail naar: info@commercieleclubemmen.nl

 

CCE CHRISTMAS

16 december 2015

Woensdag 16 december gaan we met elkaar proosten en gezamenlijk (alvast) het jaar afsluiten. De avond biedt volop de gelegenheid om gezellig bij te praten en elkaar fijne feestdagen te wensen. Dit alles gaat natuurlijk onder het genot van een lekker hapje en drankje, in een sfeervolle setting.
Roderik Seubers chefkok en eigenaar van Restaurant de Gaffel (Valthe) gaat ons daarbij van heerlijke borrel lekkernijen voorzien. Laat u verrassen door fantastische wijnen in een wijnproeverij van de deWijnkelder.nl, aan u gepresenteerd door Joop en Annette van der Aa.
Er is een DJ aanwezig voor sfeervolle muzikale ondersteuning, dus wie er graag een dansje wil wagen hoeft zich ook niet in te houden!

Aanvang: 20.30 uur (tot ca. 22.30 uur)
Locatie: Grote Kerk te Emmen

Dresscode: Feestelijk

Gedurfd ondernemen in Drenthe: Gewoon doen!

01 december 2015

Laat u inspireren door lef, kennis en creatief ondernemerschap! Op dinsdag 1 december sluit Kennispoort graag samen met u de Maand van Kennis & Ondernemerschap in Drenthe af. Bent u benieuwd naar innovatieve ontwikkelingen en creatieve ideeën van ondernemers in onze regio of bent u zelf een gedurfd ondernemer? Kennispoort Drenthe organiseert onder het motto ‘Innovate, don’t imitate’, in samenwerking met de Young Business Award for Students, een inspirerende talkshow. Aan tafel schuiven gedurfde ondernemers, politieke kopstukken en onderwijsvertegenwoordigers. Zij bediscussiëren en presenteren o.a. de kansen voor jong ondernemerschap, smart industry, klantgericht innoveren, startups en retailinnovaties voor onze regio. Bijzonder onderdeel van dit event is de finale van de allereerste Young Business Award for Students. In de weken voorafgaand aan dit event werken studenten van o.a. Drenthe College en Stenden Hogeschool aan hun eigen gedurfde businessplan. Deze jonge ondernemers in spé strijden op 1 december om de eer en een felbegeerde investering. Kortom, een inspirerende avond met succesvolle en startende ondernemers, waarop u niet mag ontbreken.

Dinsdag 1 december
19:00 – 22:00 uur

Kennispoort Drenthe,
Van Schaikweg 94, Emmen
Toegang en parkeren gratis

Aanmelden via aub deze link rechtstreeks op de website van Kennispoort.

Stacey Rookhuizen, 17 november

17 november 2015

Stacey Rookhuizen, foto Dennis van Doorn, Commerciële Club Emmen

“Schijt!” – M.a.w.: "soms moet je gewoon ‘doen’ . Niet bang zijn om risico’s te nemen..” 

We hebben een zeer aansprekende en pittige dame weten vast te leggen voor de volgende CCE bijeenkomst!

Stacey Rookhuizen (Creatief ondernemer, jurylid, presentatrice en ontwerpster) komt een presentatie geven over jong & gedurfd ondernemerschap.

Stacey vertelt aan de hand van persoonlijke anekdotes wat ze heeft geleerd in de afgelopen 14 jaar als ondernemer. De successen, de misstappen, 'het zwarte gat', grote vraagtekens, onzekerheden. Het gaat over netwerken ('netwerken is net werken'), werken met sponsoren, risico's nemen en vooral... Af en toe 'gek' doen. Buiten de lijntjes kleuren en out of the box denken. Ondernemen? Gewoon starten!

Ze geeft deze lezingen/presentaties al sinds haar 16e. Ze heeft tot op heden opdrachten uitgevoerd voor o.a. ABN Amro, Robeco, Nokia, T-Mobile, Samsung, Unilever, McDonalds, Hoogvliet, Bugaboo, Viktor & Rolf, Essilor, GGZ in Geest, OTIB, UNETO-VNI, Ziggo, SBS, RTL, Rabobank en diverse (hoge) scholen in Nederland.

Rookhuizen richtte op 16-jarige leeftijd het platenlabel Stacey Records op om vers muzikaal talent een podium te bieden. Nu, 13 jaar later, is ze nog steeds creatief ondernemer en landelijk bekend door haar rol als jurylid in de RTL4 talentenjacht X-Factor en presentatrice van onder andere Project Catwalk. Mensen wakker schudden en motiveren een nieuwe, soms gewaagde stap te nemen is haar grote passie. Niets is onmogelijk.

Rookhuizen richtte in 2002 het bedrijf Stacey Records op om onbekend muzikaal talent de mogelijkheid te bieden om een eigen cd uit te brengen. Hiernaast werkte zij bij de platenmaatschappij Sony BMG op de afdeling A&R lokaal waar ze bands wierf en begeleidde. In 2006 won Rookhuizen de Bart Award, een prijs van jongerenomroep BNN voor mensen die het onmogelijke mogelijk maken. In datzelfde jaar bracht ze diverse albums uit. Rookhuizen was tevens de oprichter van het talentenplatform Dutch Delight, dat in totaal 300 concerten organiseerde in bekende poppodia in het hele land. Ook werkte ze twee jaar als diskjockey. ABN AMRO verkoos Rookhuizen tot ‘Held’ van 2006. Ze is tevens bekend geworden door haar regelmatige optredens als jurylid bij popprijzen, panels en forumdiscussies. Ook stond ze als gastdocent voor de klas bij diverse hogescholen in Nederland waaronder de Rockacademie. In juni 2009 werd Rookhuizen in de Elsevier opgenomen in de lijst van 'vijftig grootste beloften voor de toekomst'.

In 2009, 2010 en 2012 was ze samen met Eric van Tijn, Angela Groothuizen en Gordon jurylid bij X Factor, een talentenjacht van RTL4. Rookhuizen won het vierde seizoen van 71° Noord (/Expeditie Poolcirkel, 2009-2010). In dit jaar lanceerde ze haar sieradenlijn 3.14 Stacey’s Silver dat tot op de dag van vandaag een webshop voor de wereldwijde markt is. In 2012 presenteerde Rookhuizen het modeprogramma Project Catwalk voor RTL5.

De afgelopen jaren heeft Rookhuizen zich verder ontwikkeld als creatief ondernemer. Om het vak nog beter te leren werkt ze o.a als format ontwikkelaar bij Talpa, in de denktank van John de Mol. (2014-2015) 

Datum:    dinsdag 17 november
Locatie:   Hampshire Hotel - Zuid-Drenthe, Fijnfabriek
                Amsterdamscheveldlaan 9, 7887 VD, Erica

Programma: 
16.00 - 16.30 Ontvangst met drankje en een lekkernij
16.30 - 18.00 Lezing Stacey Rookhuizen en mogelijkheid tot vragen stellen
18.00 - 19.00 Netwerken en borrelen met huisgemaakte hapjes 

©Foto by Dennis van Doorn

Treffen: Drenthe ontmoet Emsland

03 november 2015

Kennispoort Drenthe nodigt u uit voor een inspirerend kennis- en netwerkevent op 3 november.
Tijdens dit event ontmoeten Duitse en Nederlandse ondernemers elkaar en volgt u interessante workshops over grensoverschrijdend ondernemen.
Voor meer info en om aan te melden gaat u naar de website van Kennispoort Drenthe.

 

De Derde Kamer

17 september 2015

De Derde Kamer is een congres dat de Commerciële Club Emmen organiseert in samenwerking met de Ondernemerskring Emmen, de Industriele Vereniging in Coevorden en de Industriekring Schoonebeek. Er wordt ieder jaar een thema gekozen uit de regionale economie. Het thema is dit jaar de werknemer van de toekomst. Astrid Joosten is vastgelegd om de discussie in goede banen te leiden. 

Programma 17 september 2015

15.30 uur      Ontvangst met koffie
16.00 uur      Welkomstwoord
16.05 uur      Keynote speaker: Ronnie Overgoor
17.00 uur      Pauze
17.30 uur      Ronde tafel gesprek onder begeleiding van Astrid Joosten
18.30 uur      Dinerbuffet

Jaarvergadering

02 september 2015

Woensdag 2 september 2015 aanstaande vindt de ALV plaats in Hotel ten Cate. Het bestuur nodigt alle leden uit om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom! Wij starten om 20.00 uur met de vergadering. Tijdens de ALV worden een aantal beslissingen genomen die voor de club van belang zijn. Wij hebben als bestuur uiteraard de ambitie om onze keuzes voor de komende tijd samen met u als CCE-lid te maken. We hopen dan ook dat wij u op 2 september a.s. mogen begroeten.

Clublunch

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert de CCE een Clublunch. De bedoeling van de CCE lunch is om in een kleine informele setting nader kennis met elkaar te maken. Meestal zijn er circa 10-12 personen bij een lunch aanwezig. We nodigen iedere keer andere CCE leden uit, allemaal uit verschillende branches. Daarnaast vragen we de leden om een introducee mee te nemen (met mogelijkerwijs interesse in een lidmaatschap). Dit kan bijvoorbeeld een klant zijn, een leverancier of iemand waarmee je samenwerkt. Door deze formule leer je in een korte tijd veel nieuwe mensen kennen.

Wilt u gast aan tafel zijn of de clublunch een keer 'hosten' in uw bedrijf? 
U kunt dan uw bedrijf laten zien aan de gasten en evt. een kleine rondleiding geven. Dit wordt altijd erg gewaardeerd. De luxe broodjes worden voor u geregeld. U hoeft alleen voor voldoende zitplaatsen en voor drankjes bij de lunch te zorgen. 

Neem contact op met Leonie Pluyter T. 06-29517899 of stuur een e-mail naar: info@commercieleclubemmen.nl

Clublunch 29 september

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert de CCE een Clublunch. De bedoeling van de CCE lunch is om in een kleine informele setting nader kennis met elkaar te maken. De komende maanden worden de Clublunches gehost door de 5 genomineerden voor de Innovatieprijs; de zogenoemde Big 5. 

We beperken de groep voor de lunch tot maximaal 20 personen. De aanwezige leden krijgen een korte vragenlijst waarbij ze het genomineerde bedrijf mogen beoordelen op een aantal punten. Deze uitkomst neemt de jury van de Innovatieprijs ‘de Voorloper’ mee in het eindoordeel.

Wilt u graag bij de volgende clublunch aanwezig zijn en het genomineerde bedrijf, Zuludesk bezoeken? 

U bent donderdag 29 september van harte welkom! Aanmelden via het secretariaat.
De lunch vangt aan om 12.00 uur en duurt meestal tot circa 13.30 uur.

Lunch op Locatie

Clublunch op nader te bepalen actuele locatie, met als doel in kleine informele setting nader kennis maken met elkaar.