Smakelijke seizoensopening (i.c.m. ALV)
Smakelijke seizoensopening (i.c.m. ALV)
Omdat we de seizoensafsluiting (25 juni) dit jaar hebben moeten missen, openen we het CCE seizoen nu extra feestelijk!
Op dinsdag 8 september worden we om 17.00 uur ontvangen bij ons CCE-lid 'Het Kooklokaal', door Remonde Post. We beginnen met een welkomstcocktail en mooie amuse met mooie zomerse ingrediënten. Daarna gaan we samen koken in een geheel aangepaste corona-proof setting!
Binnen de nieuwe invulling kokkerellen we allemaal aan tafel. Een 'Chef’s Table 2.0' in creatieve vorm. Méér dan corona-proof; met deze verandering heeft het Kooklokaal in alle opzichten echt een upgrade weten neer te zetten.
Iedere tafel heeft 4 gasten. Eén chef van de tafel bereidt een gerecht. Met 4 personen kan er gerouleerd worden of gezamenlijk gekokkereld worden. Dat kan per tafel (naar wens) verschillen. Via simultaan koken (uitleg via live-beelden vanuit de keuken) worden de instructies gegeven. De chef van de tafel kookt dus gelijk à la minute de instructies mee. Timing, garing, marineren zullen een andere invulling krijgen.
Nieuwe technieken als smart sous-vide bereidingen staan centraal, in combinatie met de Big Green Eggs en bakplaten.
Video, beeld en geluid zullen ons meenemen in de wisseling van gangen en gerechten. Een nieuwe beleving van samen koken.
Tussendoor is er natuurlijk volop de gelegenheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. We zijn erg benieuwd hoe het met iedereen is en hoe men door de periode van de lock-down is gekomen. Tevens wordt de jaarlijkse ledenvergadering behandeld.
Gezelligheid, ontspanning en beleving in de Zuid-Amerikaanse keukens zijn deze dag het uitgangspunt.
Het CCE zomermenu
PERUAANSE KEUKEN
Causa, aardappel tonijnsalade
SURINAAMSE KEUKEN
Soato soep met gefrituurde mie, ei, aardappel
BRAZILIAANSE KEUKEN
Wrap met zwarte bonengerecht, zoete aardappel en gegrilde paprika
Salade met fruit
MEXICAANS
Chocolade dessert met Malibu-schuim en gemarineerde ananas
Omstreeks 21.00 uur is het diner ten einde en sluiten we af met koffie en/of een borrel voor de liefhebber.
Mochten er wensen m.b.t. vegetarische invullingen of dieetvoorschriften en allergieën zijn, dit graag zo spoedig mogelijk doorgeven. Aanpassingen kunnen eenvoudig ingepast worden, echter deze vergen extra tijd en voorbereiding, dus voorafgaand doorgeven is wel zo fijn.
Vlak voor het event ontvangt u nog een bevestiging met daarin een protocol speciaal voor corona-richtlijnen en registratie. Het waarborgen van de veiligheid staat natuurlijk voorop!