Gastspreker: Maarten van der Weijden

13 februari 2019

Maarten van der Weijden is een voormalig Nederlands open water en marathon zwemmer en won in 2008 een gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing (10 km open water zwemmen). In 2001 kreeg Maarten de diagnose leukemie en zijn overlevingskansen waren gering. Na een behandeling in het ziekenhuis van een half jaar, waarbij Maarten vier chemotherapieën, operaties en een stamceltransplantatie onderging, had Maarten het geluk om te herstellen en begon in het kader van zijn revalidatie weer te zwemmen.

In zijn presentatie stelt Maarten de vraag of succes maakbaar is en of je hier controle op kan uitoefenen. Hij zet aan tot nadenken over het leven en de sterke en minder sterke punten en hoe persoonlijke en professionele doelen behaald kunnen worden. Maarten geeft daarnaast presentaties over het bereiken van consistent en duurzaam succes. Hoe zorg je ervoor dat je succesvol wordt? Wat zijn de 'geheimen'? Maarten brengt zijn lezing op een inspirerende, vermakelijke en persoonlijke manier.

Programma woensdag 13 februari
15.00 - 15.30 uur  Registratie en ontvangst met koffie/thee
15.30 - 16.30 uur  Presentatie door Maarten van der Weijden
16.30 - 17.30 uur  Netwerkborrel 

Tijdens zijn comeback in 2003 had Maarten zich als doel gesteld om op een dag wereldkampioen te worden. In 2008 vervulde hij deze droom en won de 25km op de wereldkampioenschappen in Sevilla. Hier won hij eveneens een bronzen medaille op de 5km en werd hij vierde op de 10km, wat hem een startbewijs opleverde voor de Olympische Spelen van Beijing. Op 21 augustus 2008 won Maarten het goud op de 10km open water zwemmen in Beijing. Na het winnen van het goud, realiseerde Maarten zich dat hij het hoogst haalbare doel had behaald in het open water zwemmen en besloot te stoppen. In de afscheidsspeech die hij gaf, nadat hij tot Sportman van het Jaar 2008 was gekozen, zei hij: ‘Nu ik heb kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is na kanker, is de cirkel rond’. 

Op 18 augustus jl. begon Maarten aan de Elfstedenzwemtocht, een tocht van ca. 200 km. In de steden die hij onderweg passeerde, nam hij cheques in ontvangst met bijdragen in de strijd tegen kanker. Na 163 kilometer te hebben gezwommen, moest hij de tocht opgeven wegens ziekte. Hij zwom ca. 55 uur en kwam tot acht km voor Dokkum, net voorbij het dorp Birdaard. Hij haalde hiermee ruim 3,5 miljoen euro op voor onderzoek naar kanker. Na een week was dit opgelopen naar ruim 4,3 miljoen euro.

Locatie: Atlas Theater

We willen deze bijeenkomst inzetten om ook (nog) niet-leden kennis te laten maken met de CCE. Dus kent u iemand met een potentiële interesse in een CCE lidmaatschap, dan kan hij/zij zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar info@commercieleclubemmen.nl

Bekijk wie zich al heeft aangemeld Aanmelden, ik ben lid

Cultureel Bezoek in het teken van Van Gogh

13 maart 2019In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Tijd: 09.00 -18.00 uur
Locatie: Kröller-Muller Museum

Ochtendwandeling

18 april 2019Meer informatie en de uitnodiging volgt. 

Tijd: 08.00 -10.00 uur
Locatie: Schaapskooi, Bargerveen

Seizoensafsluiting

27 juni 2019